sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Fenomenul cuvantului "otaku"!




În ultimele luni, respectiv ani, pe toate grupurile de anime de pe net, am vazut fani care tot continua sa romanizeze cuvantul "otaku", dându-i ce semnificatie doresc ei, uitând ca defapt acesta înseamna cu totul altceva.
Nu e ca celelalte cuvinte împrumutate din alte limbi, pe care chiar daca le folosim si noi, le folosim pentru scopulpentru care au fost create. Spre exemplu: weekend, îl folosim atunci când vin cele 2 zilele libere de la sfârsitul saptamanii când avem ocazia sa ne mai relaxam dupa o saptamâna grea, sa ne putem reîncarca bateriile. Sau ketchup, îl folosim pentru sosul ala ca sa-i zic asa pe care-l punem pe cartofii prajiti sau în sandwich-uri. Uite alt cuvânt, sandwich  pe care-l folosim sa spunem atunci când punem ceva între 2 felii de pâine, sau celebrul fast-food, chiar daca nu e el cine stie ce sanatos, de acolo obisnuim sa ne cumparam câte ceva când suntem în graba. Pizza, la fel împrumutat si folosit de noi foarte des. Exemplele pot continua la infinit!
Acum, de ce cuvântul "otaku" îl folositi cu alt înteles decât cel original si nu cu scopul pentru care a fost creat?
Dati-mi voie, sa va reamintesc ce însemna acest cuvânt cu adevarat.

Conform wikipedia, otaku e derivat dintr-un termen Japonez, care se refera la persoane care au un interes obsesiv legat de manga si anime. 
Pe scurt, otaku se refera la acele persoane care au o obsesie legate de anime, jocurile, si tot ce tine de lumea anime si duc o totala lipsa de viata sociala si ies cine stie la cât timp afara din casa.
În loc sa va ziceti otaku, spuneti-va fani anime/manga. 

Orice ar spune altii, nu ai cum sa schimbi originile unui cuvânt si scopul pentru care acesta a fost creat.

P.s poza de mai sus explica ea în sine cuvântul "otaku"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu