sâmbătă, 14 martie 2015

Ce inseamna cu adevarat promovare!








In ultimul timp apar din ce in mai multe site-uri care „imprumuta” daca pot spune asa, proiectele de pe alte fansub-uri, unele mai mari unele mai mici.
De fiecare data cand i-am intrebat de ce fac asta, sau daca macar sa gadesc la munca depusa de persoanele din credite si site-ul a carui sigla e pe video (pe care in mod uimitor, 90% din voi o ignorati, ca si cum ar fi un punct negru pe video). Raspunsul pe care l-am primit de fiecare data a fost ca ei nu „imprumuta”, ei promoveaza, sau am vazut eu sigla lor pe episodul facut de mine? si multe altele.
Dar ce inseamna cu adevarat promovare? Asta e o intrebare care ma bantuie de 4 ani si ceva de cand lucrez in domeniul asta...
In mod normal termenul de promovare se foloseste cel mai mult in marketing, deobicei se refera la promovarea unui produs, unor idei, sau chiar promovarea intr-o functie. In cazul fansub-urilor promovarea consta in fani, care fani la randul lor sunt oarecum unici sau daca nu aceeasi pe toate fansub-urile, dar ei sunt sursa principala a promovari. Cum asa? pai e simplu, spre exemplu, daca 3 fani urmaresc diferite serii pe fansub-ul x sa zicem, ei dupa aceea o sa recomande la randul lor altora seria aia si in acelasi timp fansub-ul x, care acele persoane la randul lor or sa urmareasca alte serii si or sa le recomanda altora si pe langa serii si fansub-ul (exact ca atunci cand eram mici si faceam telefonul fara fir, dar aici nu intelegi ce auzi si spui exact informatia corecta).
Pana aici toate bune si frumoase, dar atunci cand intervine o a treia parte sa spun asa, care ia munca altora si o posteaza la ei pe site, majoritatea utilizatorilor or sa inceapa sa se uite acolo la serii si o sa se aplice acelasi proces ca mai inainte, dar de data asta avand un efect negativ asupra sursei sau surselor originale, la negativ ma refer ca, fansub-urile mici or sa piarda vizite, fani, aprecieri si in cele din urma incep sa-si piarda pofta aceea nebuna de a incerca sa faca ceva frumos si din placere, iar usor, usor, transformandu-se in cele din urma o povara si ceva sufocant.
In ultimele luni a aparut inca un site de genul, care sa zic ca urmeaza in tocmai ceea ce spune o anumita persoana (prefer sa nu dau nume) si-i urmeaza in tocmai sfaturile. Oricum unul dintre admini a lucrat cu mine o perioada sa zic aproximativ o luna cred, si pana acum cate luni sa batea cu pumnii in piept, mai, mai sa urle in gura mare ca nu e deacord cu asa ceva, dar acum, face exact ce spunea acum ceva timp ca nu e deacord...Cand l-am intrebat, a zis ca vrea sa posteze doar serii care nu mai exista online, dar lucrurile au excaladat si de la a posta serii ce nu mai sunt online, s-a ajuns sa posteze serii care sunt deja existe pe alte fansub-uri. Chestia interesanta zace la mult iubitul lor admin, deoarece orice i-ai spune, el citeste printre randuri. Daca incerci sa-i dai un sfat, crede ca stie sa faca totul mai bine ca orice veteran...
Sa nu mai bat campi, incercati sa respectati fansub-urile, nu va mai laudati ca le promovati, deoarece promovarea voastra are cu totul un alt efect si anume negativ, in nici un caz unul pozitiv. Daca vrei sa numiti promovarea, uitativa pe DeseneAnime, acolo poti numi promovare si nu au probleme cu celelalte fansuburi.

Multumesc ca ati citit si va astept parerile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu