miercuri, 21 ianuarie 2015

Ce se intampla cu fansubing-ul romanesc? II






Salut dragilor. Azi revin cu o a doua parte legata de ce se intampla cu fansubing-ul romanesc. Primul articol pe subiectul asta, il gasiti aici.

Va intrebati depsre ce o sa dezbat astazi? Ei bine, m-am gandit ca astazi sa discut despre lipsa de respect a majoritati dintre voi. Mai sunt printre voi unele persoane care-si dau tota silinta sa-si arate reconostinta celor care merita.

Ce vreau sa spun prin lipsa de respect? Pai o totala lipsa de respect o consider din partea voastra atunci cand nu respectati un fansub cand incearca sa fie original, sa aiba ceva diferit fata de restul. Am vazut pe majoritatea din voi care, ori va duceti pe alte fansuburi si propuneti seria aceea ca ati vizionat in romana pe alt fansub, unde culmea nici macar un simplu multumesc pentru efort nu ati spus, sau va duceri pe cine stie ce site-uri care iau munca altora si o posteaza la ei pe site si se lauda ca ajuta site-ul respectiv. Culmea e, ca le porpuneti sa adauge serie x ca o gasesc pe fansub-ul y si ca e frumoasa ca ati vizionat-o voi. Deci stii unde e seria in romana, stii ca e facuta, dar... Si mai departe de dar ramane suspendat. De ce? Deoarece nu reusesc sa inteleg nici in ziua de astazi, stiti unde e seria facut in romana dar nu lasati comentariu si o propuneti altora si alora le lasati comentariu. Asta chiar nu am reusit sa o inteleg...

Bine, va inteleg, va e lene sa folositi google sa cautati o serie care vreti sa o vedeti si vreti sa o vedeti pe un site care "aduna" seriile de la toti, dar tot ciudat e, ca tot lor le multumiti pentru munca depusa. Dar va intreb eu, ce munca? Munca pe care au depus-o sa posteze un embed de pe alt site, sau munca pe care nu au depus-o sa realizeze seria respectiva? Cum am mai spus, nu am reusit sa va inteleg niciodata...
Daca vam atras atentia si eu alti, ati inceput sa ne spuneti ca nu va pasa ca voi acolo va uitati la anime...Bun, am inteles, nu putem schimba asta. Dar sa stiti ca unele episoade au si ele niste credite pe el, o sigla cu cine a facut cu adevarat episodu, mai mult indici care sa va arate de cine e facut episodul si sa va duceti acolo macar sa le lasati un comentariu cu un simplu "Multumesc!".
Nu e convenabil sa se intre pe mi site-uri sa se uite la comentarii acolo si sa le adune sa realizez ca seria e populara, dar la ei pe site care au muncit ore chiar zile la episod, nu au nici o urma de recunostinta. Asta e cauza principala pentru care nu mai sunt asa multi care doresc sa se implice in asta, sau pleaca pe alte fansub-uri, respectiv site-uri.

Va dau un simplu exemplu. Storm-Riders, nu stiu cati din voi l-ati prins, dar a aparut cam in aceeasi perioada cu Shinobi, dar din cauza ca incepusera sa nu mai primesca absolut nici o reactie din partea fanilor, au hotarat ca nu-si mai are rostul sa continue si uite asa dupa ani de munca ca sa va aduca serii frumoase, un fansub cu traditie si-a inchis pravalia pentru totdeauna...

Va inteleg dorinta de a vedea toate seriile voastre intr-un singur loc, dar totusi, aratatile respectul cuvenit celor care muncesc pentru voi pe gratis, moca, nada, zero. Incercati sa nu-i mai luati la misto sau sa-i jigniti ca intarzie cu o serie. Incercati sa vorbiti cu ei, sa discutati cu ei, poate au nevoie de peronal la unele serii si tot asa.

Nu uitati, nu voi sunteti stapanii penste fansub-urile care exista. Ele exista datorita oamenilor minunati care doresc sa-si consume din timpul acela pretios sa va aduca serii frumoasa si bine traduse.

Respectati munca imensa care se depune pentru voi, si cu timpul o sa fiti si voi iarasi respectati si rasplatiti ca atare.

Acesta articol nu are rolul de a jigni pe cineva anume, ci doar socate la ivealea unele lucruri care sau intamplat in trecut si se-ntampla si-n prezent. Multumesc!

P.s probabil or sa mai urmeaze si alte parti legate de "Ce se intampla in fansubing-ul romanesc?"

Pe data viitoare!

Un comentariu:

  1. ”peronal” Un articol foarte reusit chiar dacă am zărit câteva greseli, dar totusi e fost captivant... cât de cât am inteles și sper ca va veni si partea a 3 :D

    RăspundețiȘtergere