marți, 6 ianuarie 2015

LovePlus - Rinko Days - Review în Română

LovePlus - Rinko Days, LovePlus - Rinko Days rewiev, LovePlus - Rinko Days rewiev in romana, LovePlus - Rinko Days rewiev manga, LovePlus - Rinko Days rewiev in limba romana


Tocmai am terminat de citit un manga realizat de cel ce a realizat și manga Kimi no Iru Machi, mai exact Seo Kouji și se numește Love Plus: Rinko Days.
Descrierea seriei ar suna cam așa:
Tatăl lui Aikawa Wataru a fost transferat peste ocean. Văzând asta ca o bună oportunitate, Wataru decide să rămână în Japonia și să trăiască de unul singur. Chiar dacă este un student nou transferat, profesoara îl convinge să devină un reprezentat al librăriei. Unul din reprezentații librăriei îi spune că lipsește o membră și-i cere lui Wataru să se ducă să o caute. Neștiind cum arată, umblă prin școală încercând să o găsească observând doua fete care vorbeau rău despre ea. Persoana pe care o caută se pare că nu e prea plăcută din cauza personalității ei rele.Numele ei e Rinko, dar care e sursa atitudinii ei rele.
Țin să menționez că manga se bazează pe jocul Dating Sim: ”LovePlus”.

De cand am intrat în lumea anime și lumea fansubing-ului, mereu mi-au lăsat un gust plăcut seriile romantice. Nu ezit niciodată să încerc o serie atunci când văd că face parte din genul Romanță. Așa a fost și cu seria asta, aflând de ea din întâmplare pe redhawkscans.com și lăsându-mi o impresie foarte bună.
Încerc să dau cât mai puține detalii pentru a putea fi savurată de cei ce vor să o citească.

Povestea, inițial, începe cu cei doi care se-ntâlnesc la o sală de jocuri, unde, normal e bătut măr la jocuri de către Rinko (da, ciudat. Normal ar trebui să fie invers), asta fiind ceva deosebit și diferit de celelalte clișee din majoritatea seriilor manga cu temă romantică.

Normal, povestea noastră continuă să se desfășoare într-o direcție aproximativ previzibilă, dar oricât de previzibilă ar fi, nu te poți abține să nu o citește în continuare cu plăcere. A doua întâlnire a celor doi, având loc undeva, în primăvară, pe când cireșii înfloriseră și ea lipsând de la bibliotecă și citind o carte romantică.

În următoarele zile, la sfatul unui coleg, alege să se încrie în clubul de tenis pentru a-și face prieteni, dar mai mult o face deoarece acel coleg i-a spus că fac ieșiri dese, împreună, după antrenamente. Totuși, dintr-un motiv anume dă peste Rinko, iar aceasta observă că dorește să se înscrie în clubul de tenis și nu e deloc mulțumită de asta.

Trecând mai departe, la început am avut vaga impresie că povestea se va învârti în jurul lui Wataru și lui Rinko, dar se pare că nu e nici pe departe așa, toate acestea având scopul de-a o ajuta pe Rinko să nu mai fie timidă și să meargă împreună cu ceilalți atunci când ies cu toții după atrenamente și a încerca să-și facă mai mulți prieteni.

Dar fără ca Wataru să realizeze, cei doi elevi încep să dezvolte sentimente unul pentru altul, finalul fiind unul frumos și interesant.

Nota mea pentru această manga frumoasă, dar scurtă (11 capitole și 2 volume) este 10. A avut o poveste bine gândită, personajele mi-au plăcut foarte mult, chiar dacă uneori Wataru era cam greu de cap. De Rinko mi-a plăcut foarte mult, deoarece la suprafață părea o fată cu o personalitate dură care nu vrea să vorbească cu nimeni, dar la interior era o fată dulce și plină de emoții.

Astea fiind spuse, manga o puteți citi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu